Početna   |    Usluge   |    O nama   |    Stomatološki turizam   |    Akcije   |    Saveti   |    Kontakt     
 
U ordinaciji se pružaju sve vrste stomatoloških intervencija, a iz oblasti oralne implantologije i ordodoncije (ispravljanja nepravilnosti zuba i vilica) uz sardnju lekara specijalista.

Prvi pregled, kontrola, konsultacije i saveti su besplatni.
Vršimo bezbolne stomatološke intervencije.

Mi Vam nudimo usluge iz oblasti:

Podrazumeva potpuno očuvanje zdravlja zuba, i kao takva predstavlja umeće prevencije bolesti usta i zuba, obezbeđivanje dugotrajnog oralnog zdravlja i unutrašnjeg kvaliteta života.
Usmerena je na sprečavanje pojave specifičnih oboljenja usta I zuba, ranu dijagnostiku usta i zuba i sprečavanje dalje progresije kao i funkcionalnu rehabilitaciju organa za žvakanje različitim terapijskim merama.

Kao takva preventivna stomatologija se bavi:

1. Prevencijom karijesa
- Primena fluorida (fluorisanje vode za piće, kuhinjske soli, mleka, fluoridi u obliku lekova, paste za zube sa fluoridima)
- Oralna higijena (osnovna i pomoćna sredstva za održavanje oralne higijene, tehnike pranja zuba, učestalost pranja zuba)
- Zalivanje fisura
2. Prevencija parodontalnih oboljenja (ishrana i oralna higijena, kontrola plaka)
3. Prevencija i rano otkrivanje oralnog karcinoma.
4. Prevencija povrede zuba (izrada štitnika)


Dečija stomatologija obuhvata rad sa decom u uzrastu od rođenja do navršene petnaeste odnosno osamnaeste godine kada se završava razvitak organa za žvakanje.
Ona podrazumeva prevenciju, dijagnozu i lečenje bolesti, povreda i nepravilnosti zuba, vilica i usta.
U našoj ordinaciji posebna pežnja se posvećuje najmlađim pacijentima. Prva poseta deteta prolazi bez ikakvih stomatoloških intervencija, već se tada dete upoznaje sa osobljem, uči da pere zubiće, pokazuju slajdovi, stomatološki instrumenti, čini se sve da se dete oseća prijatno i opušteno kao da se nalazi u igraonici.
U narednim posetama ponavljamo naučeno i prelazimo na bezbolne stomatološke intervencije (uklanjanje mekih naslaga, zalivanje fisura, fluorizacija zuba...).
Tek kada je stečeno poverenje kod malog pacijenta prelazi se na popravu zubića. Kao poslednja faza lečenja (ukoliko je neophodna) je vađenje mlečnih i stalnih zuba.


Je grana stomatologije čiji je osnovni zadatak lečenje zuba, i kao takva predstavlja temelj stomatologije.
U našem radu koristimo materijale i tehnologije koje nam osiguravaju vrhunske rezultate.
U našoj ordinaciji materijali izbora u sanaciji zubnog karijesa su kompozitni materijali zbog svoje netoksičnosti i estetike. Koristimo najkvalitetnije kompozite i adhezive što osigurava dugotrajnost i maksimalnu estetiku takvih ispuna.

Za posebne indikacije koriste se i glasjonomerni ispuni čija je prednost oslobađanje fluora pa kao takvi imaju posebno mesto u dečijoj stomatologiji.

- Ukoliko karijes uznapreduje i ošteti zubnu pulpu ili dođe do infekcije periapikalnog tkiva neophodan je tretman kanala korena zuba (endodoncija). Posebna pažnja se obraća odrđivanju dužine kanala korena zuba (odontometrija) i adekvatnog punjenja (obturacije) kanala korena zuba.

Tu spadaju:
- Kompozitni ispuni (bele plombe)
- Glasjonomerni ispuni
- Terapije dubokog karijesa
- Vitalna amputacija
- Vitalna/mortalna ekstirpacija pulpe
- Drenaža
- Biomehanička obrada kanala
- Meko/definitivno punjenje kanala korena zuba

Jedan od glavnih zadataka naše ordinacije je da pacijenta upoznamo sa značajem svakog sačuvanog zuba. Međutim, u onim slučajevima kada su iscrpljene sve terapijske procedure za njegovo očuvanje, pristupa se vađenju zuba, kao najčešće terapijske procedure iz oblasti
oralne hirurgije. Za komplikovanije hirurške procedure omogućen je dolazak specijaliste oralne hirurgije u našoj ordinaciji. U usluge oralne hirurgije uključeno je:

- Rutinsko vađenje zuba
- Komplikovano vađenje zuba
- Hirurško vađenje zuba (impaktiranih zuba)
- Hirurško lečenje hroničnih periapikalnih lezija
- Hirurško lečenje cista vilica
- Preprotetička hirurgija
- Implantologija


Gubitkom jednog ili više zuba dolazi do narušavanja normalne mastikatorne i fonetske funkcije, kao i estetske ravnoteže u vašim ustima. Takve gubici funkcije i estetike neophodno je nadoknaditi adekvatnim protetskim nadoknadama.

Protetske nadoknade mogu biti:
1 Fiksne
2 Mobilne ili
3 Kombinovane

Fiksne protetske nadoknade:

Kao nosači fiksnih protetskih nadoknada koriste se vaši zubi ili implanti. U fiksne protetske nadoknade spadaju:
- Izrada kočića za nadogradnje i FRC kočići.
- Izrada metalo-keramičkih kruna i mostova
- Izrada bezmetalnih kruna i mostova.
- Izrada keramičkih i kompozitnih faseta.
- Skidanje starih fiksnih protetskih radova.

Mobilna protetska nadoknada

Mobilne protetske nadoknade (proteze) mogu slobodno ležati na bezubom delu alveolarnog grebena, stabilizirane retencionim elementima koji se nalaze na susednim zubima, krunicama ili implantima.
U mobilne protetske nadoknade spadaju:
- Izrada totalne proteze
- Izrada parcijalne pločaste proteze
- Izrada skeletirane parcijalne proteze
* Reparatura proteza sa ili bez dodatka zuba i kukice
* Direktno i indirektno podlaganje proteze.

Kombinovana protetska nadoknada

Podrazumevaju kombinaciju fiksnih i mobilnih protetskih radova. Najčešće izradu kruna (sa atečmenima, frezovane, krune prečke, teleskop krune i druge) u kombinaciji sa skeletiranom parcijalnom protezom.


Oralna medicina proučava patološke procese (bolesti) koje zahvataju meka oralna tkiva a procesi koji zahvataju alveolarnu kost i ostale delove parodoncijuma proučava parodontologija. Oralna medicina se bavi bolestima usana, gingive, jezika, pljuvačnih žlezda, oštećenjima oralnih tkiva, alergijskim reakcijama u ustima, aftama, virusnim, bakteriskim i mukoznim oboljenjima usta...
Parodontologija se bavi parodoncijumom koga čine tkiva koja okružuju zub, pružaju mu potporu, čime omogućavaju njegovu funkciju. U usluge ove oblasti spadaju:

- Uklanjanje mekih i čvrstih naslaga na zubima
- Obrada parodontalnih džepova
- Režanj operacija
- Gingivektomija i gingivoplastika
- Frenektomija
- Slobodni mukogingivalni i autotransplantat (SMAT)
- Transplatantat vezivnog tkiva (TVT)


U našoj ordinaciji se iz oblasti estetske stomatologije podrazumevaju sledeće terapijske procedure:
- Uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga sa zuba
- Nakit za zube
- Beljenje zuba
- Bezmetalne keramičke krune, mostovi, fasete